HALSUAN METSÄSTYSSEURA ry

VUODEN MANNERMAISEN KANAKOIRAN VALINTASÄÄNNÖTVuoden mannermainen kanakoira - pistetaulukko

Säännössä halutaan korostaa koiran saavutuksia käyttökokeissa enemmän kuin näyttelymenestystä. Ollakseen vuoden kanakoira, koiralla on oltava koetulos, ellei kanakoirajaosto toisin päätä.

1. Maailmanmestaruus
2. Pohjoismaiden mestaruus
3. Riistakoiran voittoJos koira saavuttaa jonkun yllämainituista titteleistä arvokilpailuissa voittaa se automaattisesti vuoden kanakoira tittelin mainitussa järjestyksessä. Junkkarin voitto tuo 30 pistettä. Sijoittuminen Riistakoirassa tai Junkkarissa toiseksi tai kolmanneksi antaa 20 pistettä. Pisteytys. Jos arvokilpailuvoittoa ei ole tullut, eniten pisteitä saavuttanut koira voittaa vuoden kanakoira tittelin.

KOEMENESTYS:
Käyttövalion arvo 20 p
VOI 1 (CACIT +2p) 20 p
VOI 2 11 p
VOI 3 8 p

AVO 1 15 p
AVO 2 7 p
AVO 3 3 p

NUO 1 10 p
NUO 2 5 p
NUO 3 1 p

Piirinmestaruus 20 p

NÄYTTELYMENESTYS: MVA tai V-titteli 4 p
SERT, VASERT tai ERI 2 p

Jokaisen koiran kohdalla huomioidaan ainoastaan kolme korkeimman pistemäärän antavaa saavutusta kokeessa. Yhdestä kokeesta voi saada yhdet pisteet, kuitenkin niin, että käyttövalion arvosta saa 20p. Näyttelyssä huomioidaan paras näyttelytulos yhden kerran. Valion arvo tulkitaan saavutetuksi sinä päivänä, jolloin siihen oikeuttava viimeinen tulos saavutetaan, edellyttäen että SSK:n vaatimukset ovat täyttyneet. Tasapisteissä paras koetuloksesta saavutettu pistemäärä (oheisessa taulukossa) ratkaisee. Esim. Avo 2 (7p) voittaa Nuo 2 (5p) tuloksen. Mikäli koirat saavuttavat samassa luokassa (esim. parhaat pisteet Voi 1 20p ) saman pistemäärän, parhaan koetuloksen (esim. 88 vs. 81 )pistemäärä ratkaisee.